Calcogràfics:  Catalunya  ·  Barcelona  ·  Gabinet d’aiguaforts  ·  Edicions exclusives  ·  Gravats inèdits  ·  Sergi Castignani 

Pàg. 1  ·  Pàg. 2  ·  Pàg. 3  ·  Pàg. 4     

 

Requisits

Per aquesta pregunta s’han donat diverses despostes que segueixen de manera general, la definició de gravat original acordada en el III Congres Internacional d’artistes celebrat a Viena l’any 1960:
1. es exclusiva del gravador establir el numero d’estampes definitiu de la edició.
2. Per ser considerat com gravat original, cada gravat ha de portar la firma o anagrama del artista, i a mes, una indicació del total de la edició i del numero de sèrie del gravat.
3. L’artista pot indicar si ell mateix ha realitzat la impressió.
4. En acabat el tiratge es aconsellable que la planxa, bloc o pedra originals utilitzats per la impressió, siguin destruïts o se’ls marqui amb un senyal indicador del final de la edició.
5. Els principis anteriors es refereixen a les obres considerades com a originals, es a dir, gravats on l’artista ha realitzat la matrius amb qualsevol material adient. Les obres que no compleixin aquestes condicions s’han de considerar “reproduccions”.
6. No pot establir-se una normativa per a les reproduccions. Tanmateix, es aconsellable que les reproduccions siguin considerades com allò que son, i així, sense cap ambigüitat, es diferenciïn de la obra gràfica original. Això es particularment recomanable si les reproduccions son de tan bona qualitat que l’artista s’avé a signar-les, i reconeix la bondat del treball realitzat per d’impressor.

 

© calcografics

 Calcografies:  La calcografia  ·  El gravat original  ·  L´Aiguafort  ·  L´Estampació  

 

  << Home  © 2008 Calcografics.com · gravats originals al aiguafort de Sergi Castignani  info@calcografics.com